Sommardag

Jag hade egentligen tänkt att bara slappa bort hela dagen idag, helt slut efter att ha jobbat flera dagar nu så tänkte vilat upp mig.
Men sen hörde Sara av sig så det blev en tur till stan med henne och Esperanza. Riktigt nice :D
Vi gick i affärer o sen köpte vi med oss wok och satt och käkade i parken, första gången för i år. Det är verkligen sommarkänslor på det :)
Sen blev det glass på kungstorget. Gick förbi demonstrationen sen men vi gick därifrån lika snabbt, vi vet ändå inte något om allt det där med Gaza så vi kände oss allmänt okunniga.
Sen nu på kvällen har jag druckit kaffe med Bex borta i Helens nya lägenhet.
Det blev en riktigt skön sommardag helt enkelt.

Getaway Rock Festival

Jag är sjukt pepp på att åka dit! Det kommer jätte många skitgrymma band. Värt!
Mustasch, Meshuggah, Raised Fist, Mayhem, Cannibal Corpse, The Haunted, Sonic Syndicate, Crucified Barbara, All Ends, Marionette, Marissa Burns Trey, Degradead..
Jag vill dit!

ESC kväll

Det Blev Eurovision kväll hos Josefine igår med Emma, Sara och Esperanza. En lugn kväll, tur det för jag var trött efter jobbet.

Fredagsfika

Fick äntligen tider från Posten, det blir bara i jobb där i juli och augusti, men jag gillar det ändå.

På jobbet idag blev det som Moa sagt, bara en massa avresor. Men idag hade jag fått upp farten massa så fixade alla rummen trots att det var värre lista idag :D
Efter jobbet blev det en träff med Moa på Café Vanilj. Det är vårat nya favoritställe ;)
Vi kom fram till att en resa till solen inte hade varit helt fel.
Eller ja, kom fram till.. det har vi tjatat om i flera månader. En resa någonstanns, till någon cool stad.
Vi peppar på Barcelona nu. Hade vart nice och ta någon random sista minuten. Vi hittade till kroatien om ett par timmar, dumt att man inte har pengar just nu.
Så istället ska jag spendera hela helgen på jobbet, men det blir ju pengar åtminstone ;) imorgon jobbar Moa dessutom så då lär det vara roligare :)

Helt slut

Shit jag är verkligen helt slut. Det tär på kroppen att städa. Märks som fan nu såhär i början när jag är ovan.
Det var en riktig dag på jobbet idag. Jag hade min helt egna lista på rum, och det var ingen sån kort version som sist utan nu var det the real deal så att säga. Stressigt värre, om ett tag kanske en sån lista känns lätt, men idag var den jobbig.
Dessutom missade de att tala om för mig när jag hade rast, fail :P Fast såsätt var det ingen jag kände där idag ändå så det passade bättre att jobba vidare. Förutom att jag borde druckit lite vatten, men men det vet jag till imorrn.
Lite nervöst inför imorgon eftersom Moa berättade att fredagar brukar vara riktigt jobbiga, många avresor.
På lördag däremot, då jobbar åtminstone Moa, så då lär det kännas lättare oavsett :)

Känner mig uppskattad

Pratade med mamma förut om Hampus och Frida och att de skulle hälsat på mig om jag hade flyttat osv.
Så kom jag fram till att det var lite fult att de hade så olika syn på att jag inte flyttat än. 
Frida sa att det var bra att jag var kvar för det är roligare när jag är hemma.
Hampus är besviken för han vill till Martin, tv-spelen lockar en del bland annat ;)
Så sa mamma: Nja.. Alltså Frida har planerat att ta över ditt rum när du flyttat..

Tur att man är uppskattad av dom nuförtiden då :P

Fritt fall

På måndag ska de börja bygga om Lisebergstornet till ett ja, högre höjdskräcken typ. Fatta att falla fritt 100m. Jag tycker det låter läskigt, jag vet inte om jag vågar. Fast klart man lär testa att åka ändå.
De ska ta bort den glaskupolen som är där nu och ersätta den med 36stolar. Klart till nästa år.
Läs mer om det här

Ut i världen

Kom hem från Jkpng runt halv 10, la mig och solade och somnade en stund. As nice faktiskt, vaknade lagom så jag kunde vända mig o somna om haha :P
Sedan blev det promenad med Josie, Sara och Esperanza. Sara hade köpt solglasögon till Esperanza, hon var hur söt som helst!

Nu sitter jag och kollar resor.. shit va jag vill ut och resa nu. Jag vill överallt på en gång, USA, Japan, Frankrike, Italien, England, Kroatien, Polen Kenya.... nu direkt helst. Varför kunde det inte bara vara gratis?

Garden Party


Pressa pressa

Helt underbar start på dagen. Ska lägga mig ute och steka i solen med ipoden och en bok. Har fått lite linjer nu ialf, success! haha
Ikväll blir det Garden Party, ser verkligen framemot det, jag tror det blir riktigt kul :)

Summerdays

Äntligen sommar. Äntligen kan man försöka få lite färg.
Var på arbetsförmedlingen i morse, kändes positivt att prata med dom när jag kunde säga att jag nog kan skriva ut mig därifrån vilken dag som helst nu.
Sen blev det solande och bara njuta av dagen.
Tänkte egentligen lagt in en sån där härlig sommarbild med glas o grönt gräs osv, men jag hoppar det, såg precis att alla bilderna blev fula haha :P

Kat DeLuna- Push Push

Jag tycker man blir på så bra humör av den här låten. Den andas sommarkvällar på trädgårn.

Betyg, tidigare eller aldrig

På aftonbladet ligger en artikel om när man ska börja sätta betyg i skolan. Läs den här
Personligen tycker jag att man ska börja sätta betyg så tidigt som möjligt. Eller ja okej, inte i lågstadiet men från 4an och uppåt tycker jag att man ska ha betyg.
Då har man ju gott om tid att jobba upp betygen, dessutom är det lättare att sätta upp mål för sig själv.
När jag gick i mellanstadiet bad nästan alla i min klass om att vi skulle få riktiga betyg på proven vi gjorde. Ibland fick vi det, men det var alltid bara på "skoj".
Jag tycker det är kasst att de som bestämmer alltid går efter de elever som har det svårt i skolan. Är man duktig får man nästan skit för det.
Mycket snack om att man inte ska sätta press på barnen, men vart kommer man i världen utan lite press?
Alla vet ju ändå ungefär hur man ligger, så varför inte få det på papper?
Jag kommer aldrig glömma Matte B lektionerna i gymnasiet, både jag och Moa har bittra minnen därifrån.
Jag och Moa fick höra från läraren att det var hans fel att vi inte fick det betyget vi siktat på eftersom han inte gett oss tillräckligt svåra uppgifter utan istället bara satsat på de som inte klarade sig lika bra. Missförstå mig inte det är självklart att de som har svårt för det behöver mer hjälp, men det är faktiskt väldigt vanligt att om man klarar sig så får man inte den hjälp man behöver för att ta sig ännu längre.
Läraren talade om för mig och Moa att om vi gjorde den sista uppgiften tillräckligt bra skulle vi få det betyget vi hade jobbat för. Vi gjorde ett sjukt bra jobb. De andra lämnade in en halv a4, jag och Moa lämnade in 3-4a4 var. Sedan kom svaret att den uppgiften inte skulle betyda så mycket ändå för det var synd om dom som inte orkat bry sig om den.
Straffad för att man är duktig känns ju rätt fail.

Vänstern ville tydligen slopa betygen helt, istället byta ut det mot ett papper om att man läst utbildningen. Men hur kommer man in på gymnasiet då? Då spelar det ju ingen roll att man sliter sönder i skolan för att bli duktig om man ändå inte verkar ett dugg bättre än de där personerna som sket i det totalt, om man ändå slutar skolan med exakt samma papper.

Sorglig film

Läste på Mikaelas blogg och hittade den här youtube filmen om en katt som försöker återupliva sin kompis som blivit påkörd.
Jag grät massor, jätte sorgligt. Men ändå otroligt fint.

Sol och fika

Idag har jag haft en riktigt bra dag.
Jag känner mig på så bra humör hela tiden och det är helt underbart.
Varmt och skönt idag med så passade på att sola lite. Även om det var rätt molnigt, man fick passa på medan solen var emellan de olika molnen ;)
Sedan blev det en fika med Sandra. Ta igen allt som hänt sen vi sågs sist. Peppa lite för metaltown, jag hoppas verkligen att hon kommer kunna gå båda dagarna. Prata framtid och allra mest om sommaren och posten.
Det var trevligt.

17 maj


Halvkines

Jobb idag med. Fick städa ensam, eller ja min fadder fick godkänna varje rum men annars var jag själv. Det var nice.
Jag fick höra att jag ser ut att vara halvt kines från en tjej jag aldrig pratat med innan. Det kändes weird haha, vad svarar man liksom?

Lyssnat massor på Marionette idag, peppar för att se dem på lördag det hade vart fierce :D Kanske får försöka peppa någon att gå med. Det är ändå sista spelningen med Axel som sångare.
Fastnade för en del av texten från "This is the end"
And it will hurt and it will scar
and they will make you the loneliest soul in the world
but you´ll shine in the fire
my witch on the pyre
Burn in to something new

Tryckte in piercingen i läppen igen förresten, shit va ont det gjorde.. har haft ute den nu i helgen. Att dte växer igen så fort, lite coolt ändå.
Jag som skulle ta ut helt hehe.. men jag har faktiskt haft den i snart 4år, jag får ha lite avvänjningstid typ ;)

Första riktiga jobbdagen

Första arbetande dagen på nya jobbet avklarad. Det gick bra.
Fast alla nya fick varsin fadder och ingen pratade ren svenska.. hm?
Hade funkat bättre med någon annan, typ Moa.
Men men, det var nice ändå

Nya jobbet

Första dagen på nya jobbet idag, Moas jobb. Så numera är jag också städerska, ialf en del av min tid. Det var mycket att hålla reda på, men det är det ju alltid på ett nytt jobb. Det blir nog bra det här.
Fast känns weird att gå utan piercingen i läppen.. men vänjer mig väl snart.

Jag och Moa hängde på greenwich igår. Sällan vi hinner ses nu så alltid massor att prata om. (okej realistiskt sett.. vi har alltid mycket att prata om oavsett hur ofta eller sällan vi hinner ses)
Medan jag väntade vid fontänen på Brunnsparken stod jag och funderade över hur mycket jag älskar Göteborg. Trots att det var kallt och mulet blir man faktiskt sjukt glad av att stå där och höra spårvagnarna åka förbi och dessutom konstigt nog känna sommaren i luften lite smått. Jag längtar jätte mycket efter sköna sommarkvällar på någon uteservering på Avenyn, sallad i någon park, promenader, oändliga nätter på trädgårn..
Göteborg på sommarn är fan svårt att toppa.

36dagar kvar

Jag och Martin köpte metaltownbiljetter igår. Eller ja, Martin köpte, jag ska betala honom när jag får pengar.
Men nu kan man peppa upp ordentligt. Jag hoppas Sandra får köpt snart med :)

Jag tänker först och främst se: Rammstein, In Flames, Finntroll, Nile, Sonic Syndicate, Hatebreed, Skindred, Adept, Bleeding Through och självklart bandet jag berättade om häromdagen för er som hann läsa innan jag tog bort, för det är fortfarande hemligt tydligen.
For this moment låter lockande med, tror inte jag har hört dom innan men lyssnar lite nu. Låter nice :)
Vilka band ska ni se?

Hur som helst, i år kommer bli bästa nånsin tror jag :)
Bilder från förra året :

Myskväll

Vi avslutade kvällen med hallon+blåbär med kesella vanlij och rödvin till det. Mysigt :)

Rörlighetsövningar

Satt och sökte jobb, skickade väg en ansökan och fick till svar att deras mail var full, känns ju motiverande.. aja, blev nöjd med mitt personliga brev som jag skrev dit så kan använda stora delar av det till andra.
Eftersom det regnar ute blir det en innedag idag, ialf en så länge..
Har fördrivit tiden med att göra rörlighetsövningar.
Ska försöka göra övningarna så ofta som möjligt, bli lite mindre stel.
Rörlighetsövningarna hittar ni här



Jehovas vittne

Första gången nånsin ett jehovas knackat på hos mig. Eller ja de har knackat på en gång i alafors men jag satt vid atorn o märkte det inte.
Är det jätte weird att ha väntat lite på att de ska göra det? Även om jag dissar dom?
Aja, nu knackade en tant med solbrillor och sjal runt håret på. Hon såg ut som en avdankad 50-tals filmstjärna och sa att gud hade svaret till hur man slutar röka.
Får väl komma ihåg att fråga honom då om jag nånsin börjar.. fast det lär jag ju såsätt aldrig göra.

Gasolina

4e gången jag tankade nu sen jag fick körkort, fortfarande inte problemfritt..
Varför får man inte lära sif sånt i körskolan? Det är ju jätte viktigt och jag suger på det.
Sämst.
Fick hjälp ialf, tur att människor är hjälpsamma.

Ska snart åka till Martins morbror och hans fru. Trevligt :)
Sen hämta Martin på jobbet, jag har hans bil idag. Frågan är om jag hittar tillbaks till hans jobb haha :P
Fast tror nog att jag gör det.

Tacos

Väntar på att Martin ska komma hem, har fixat tacos, städat o grejat. Fint blev det. Notera blommorna ;) Dom är till Martin, de piffade upp bordet med :)

vardagsliv

Ännu en gång hamnade jag i Jönköping. Har ju inget bättre för mig så varför inte.
På fredag däremot, då blir det provjobb :) på Moas jobb, hon jobbar också dessutom plus att hennes syster också skulle provjobba så jag blir inte ensam.

Dagen vet jag inte hur jag ska spendera riktigt. Städa lite typ, det är mycket lättare att städa här för konstigt nog har inte Martin lika mycket grejer som jag :P Alltså blir det mycket enklare att städa och därmed roligare.
Borde egenligen gå till affären med, investera i något av det tråkigaste tjejgrejerna man kan köpa.
Få lite frisk luft med, det skadar ju inte direkt.
Tvätta håret med. Mer spännande än så blir det nog inte.

Grill

Det blev grillning med Martin, Robert och Frida igår.
Även en massa spel, cluedo i flera omgångar. Sen även film, Gamer.

Bex student

Bex tog studenten långt ut på landet.
Hampus var rädd för henne för att hon var full. För att citera honom: hämta mig när hon är botad!
Bex var grät massor, för hennes ballong hade gått sönder XD

Arbete och choklad

Arbetsintervju idag, på moas jobb. Jag ska provjobba nästa helg, gött!
Därefter har det varit förberedelser inför bex student. Jag har gjort massa chokladpynt. As kul o bara sitta o kasta runt choklad :D

Jumpin jumpin

Idag har jag varit barnvakt. Eller ja, först en sväng till Kungälv och Maxi med Bex och Mamma. De gick och bråkade hela tiden och jag hade tankarna åt andra håll så borde nog stannat hemma.
Hampus sa att han längtade tills man kunde bada i sjön, jag sa att vi kunde göra det direkt nu. Frida nappade, Hampus trodde mig inte. Inte förrän vi dratt på oss badkläder och dratt upp till sjön.
Vid det läget hade solen försvunnit bland alla mol och vattnet var faktiskt jätte kallt. Så vi badade bara fötterna.
Uh gammal jag känner mig som mesade ur.. måste se till att ta första doppet i maj i år, så e det bara. Måste ju klara att bada i den "stora sjön" sen i sommar ;)
Efter det blev det film, spel, rita, skriva och hoppa studsmatta. En helt vanlig dag med dom helt enkelt.
Självklart blev det en massa fotande vid studsmattan, det är ju det som är det bästa med den ;)

inte redigerat än, inte tid att greja i ps nu

Flowerpower

Jag och mamma åkte och lunchade med Sanna. Vi hamnade på ett salladsställe som hette Paus. über bra! man fick plocka sallad själv, hur mycket man ville av allt. Riktigt gott med.
Sedan var jag och mamma på plantagen så hon fick köpt lite blommor tillträdgården. Det blev jordgubbsplantor och sen lite plastblommor. Riktiga är överskattade. De såg ändå riktiga ut, förutom om man var tvungen att ta närbilder på dom höhöh..

Morgonirritation

Fastnade i några how i met your mother avsnitt i natt och somnade inte i tid. Eller ja i tid? som att jag hade någon tid att passa?
Aja, vaknade jätte många ggr i morse av att mamma knackade på bex dörr, bob gick upp bex gick upp.. ja massa sånna grejer.
Lyckades somna om ordentligt och då passar Bex på att vandra in i mitt rum och väcka mig för att fråga om vi kan åka till havet (läs om jag kan köra henne..) Jag blev skitsur, ändå klickar det inte för henne att hon ska låta bli att väcka mig för sedan kommer hon in och väcker mig igen för att hon måste låna en tidning av mig.
Hon fick 6st tidningsställ proppfyllda med massa tidningar av mig när vi bytte rum. Men dom duger visst inte utan det är jätte viktigt att väcka mej för att hon behöver någon av de 3tidningarna som ligger på mitt rum? What the fuck?
Så sen dess har irritationen varit på max. Jag hatar att bli väckt..uh.
Datorn går as segt med, jävla atg antivirus grejs som mamma installerade som fuckar upp hela datorn. Avinstallerar det nu.

B.o.B Ft. Hayley Williams & Eminem - Airplanes (Part 2)

Michelle tipsade om låten häromdagen, den är riktigt nice! Synd bara att vi inte hittar de på spotify.. än..

Stallet, sol och stan

Hängde med Bex upp till stallet. Där satt vi på altanen och solade, riktigt nice. Vindstilla där så det var riktigt varmt och allmänt gött. Jag hoppas jag fick någon färg, inte okej alls att vara såhär blek..det är bara inte okej. I år ska jag fan hinna bygga upp mer bränna om det så ska krävas massa BUS och solarium.. (okej det är inte så troligt haha.. kommer nog bara bli vanlig sol)

Kvällen spenderades med Malin. Det blev promenad runt stan, min och moas vanliga runda. Det avslutades med kaffe på greenwich. Trevligt som vanligt.

Försökte fota mitt blåmärke på höften, men gick inge vidare.. Det är ialf välldigt blått och fult nu typ 1,5dm. Fail.
Men för att få in nån bild här ialf så kan jag ialf berätta att jag är as glad för flera påpekat hur mycket de gillar min nya fb bild :D Speciellt michelle, hon öser komplimanger :D  Jag som va så osäker och nu fick jag jätte mycket komplimanger för den, det värmer <3

Valborg

Det blev en riktigt lyckad kväll igår. Skulle jag göra en topp 10lista över mina bästa utekvällar så skulle den här kvällen komma med på den.
Vi började kvällen hos Josies klasskompis. Det var ingen lyckad förfest enligt mig, vi kände oss missanpassade och det blev jobbig tystnad varje gång jag och moa slutade prata.
Sen drog alla till chalmers. Det var precis lika bra som halloween 08. Stort, mycket folk, billigt, bra musik.. det fanns allt.
The Sounds skulle tydligen spela där med, men det missade vi :P
Riktigt kul att springa runt där och hela tiden hitta nya rum. Det fanns nått för alla, stora dansgolv, små dansgolv, schlager, hiphop, trance.. Det fanns lugna lounger, en stor pool, uteterass. Alla trivdes, alla hade kul.
Fab!
Dock känner jag verkligen av gårdagen idag, jag som aldrig blir bakis.. idag har jag testat på det, jag gillar det inte alls.
Dessutom fett blåmärke på höften så det gör ont att ligga ner, slagit i armbågen med. Någon ramlade ner för en trappa igår. Woops..
Bussen körde inte in i Alafors heller, FAIL! Jag hade redan super ont i fötterna så den promenaden hem var olidligt lång. usch.. gör fortfarande ont.
Det blev smink med små diamanter

Jag och Moa köpte smirnoffs senaste; cosmopolitan. Härligt att slippa krångla och blanda själva.
Fast det var ingen höjdare ändå..

En tjej på förfesten började prata om olika saker man kan göra och inte. Sånt är alltid intressant. Hon visade en sak som tydligen bara tjejer klarade av. Självklart var jag tvungen att testa haha som tur var klarade jag det :P Precis efter det dök en till tjej och hennes kille upp. Perfekt, då var det upp till bevis, kunde killar klara det?
Nej.. han kunde inte. Ska se om Martin kan nästa gång jag träffar honom :) Ska testa brorsan med när han kommer hem.

Min drink lös grönt, hur coolt som helst. Men blixten tog bort det, och utan blixt blev bilden alldeles svart.
Josie var glad ändå.

lysande sugrör

RSS 2.0