System of a down

System of a down kommer till Metaltown nästa år. Hur sjukt grymt blir inte det liksom. Det blir deras enda spelning i skandinavien så det lär väl komma en hel del människor för att se dom. Dessutom är det inte på frihamnen den här gången, de ska presentera nya festivalplatsen snart.
Jag gissar på att det blir i slottskogen, det funkar ju bra för way out west.

Ingen jacka och förkyld

Ja, det var roligt igår. Massa dans och alla var glada.
Jag lyckades tappa bort min garderobslapp. Tjejjen i garderoben letade jätte länge men hittade inte jackan. Johannes var snäll och stannade med mig tills Nivå stängde och alla hade hämtat sina jackor så de kunde hitta min. Men den var redan borta då, så någon hittade väl min lapp och hämtade ut jackan. Kul för den personen då för jag hade lagt alla värdesakerna i jackan.
Ett busskort som jag köpte igår, bankomatkort, körkort, pass, hemnycklar, ipod och mina fina hörlurar, gymkortet och alla annat som jag hade i plånboken.

Lagom jobbigt att det var tvunget att hända just igår, hade redan haft en jobbig dag, en jobbig vecka.
Nästa vecka lär ju bli jobbigare för nu kan jag inte änns gå utanför huset, för då kan jag inte låsa.
Jag kan ändå inte åka nånstanns för jag har ju varken körkort eller busskort.. och det är kallt utan varma vinterjackan.
och jag vet att jag måste köpa nytt så nu kommer jag va pank dessutom. Seriöst jag orkar inte alla de här dåliga grejerna mer..

Lite tur i oturen var det ändå att jag hade tagit på mig kavaj för en gångs skull, hade varit sjukt jobbigt att gå hem i bara klänning. Fick låna halsduk och vantar av Johannes. Sen väntade han med mig till typ 7på morgonen när han kunde ta sin buss hem och mamma kunde hämta mig efter sitt jobb. Det var riktigt snällt :)

Sådär lagom förkyld idag med förresten, hade nästan tappat rösten medan vi var ute, bra att toppa det på att gå utan jacka då..nja.

Hårfärg

Eftersom jag är klar i tid,tillomed med god marginal tänkte jag bjuda på en bild på min nya hårfärg.
Nu är när den är bättre än förra veckan liksom.
Kvällen ska spenderas med finaste vännerna. Moa fyller 21 idag så det ska firas.

Pro Tools 9

Hade ju inte sagt nej till det här kan jag lova. Just idag har jag lite extra abstinens efter att mixa. En kopp kaffe och ett par timmar i Pro Tools, det hade varit helt rätt just nu.
Man blir ju inte mindre sugen när man ser den här trailern för Pro Tools 9
Jag vill ha pengar nu direkt så jag kan köpa det :D
Men den som väntar på något gott.. nästa vecka börjar jag jobba, så snart kanske jag kan investera i sånna här käcka grejer.

Kärlek

När man ska upp tidigt så finns det inte mycket som är värre än när man blir väckt någon timme innan klockan ringer. Som när någon måste diska supertidigt på morgonen, eller andra börjar bråka. Det är ingen rolig start på dagen alls.
Begav mig iallafall till Mölndal för en till workshop. Allmänt dålig dag så det var rätt opeppande att vara där, det kändes inte som det gav något direkt.
Jag är så fruktansvärt trött på att inte jobba nu så det gör ont i hela kroppen. I hela själen. Dessutom är jag trött på att allt måste vara så allmänt veligt hela tiden. Det är bara inte kul längre.. fast å andra sidan har det aldrig varit det heller.

Hursom helst, fick ialf köpt ett par vardagsskor, jag kallade dom för platta stövlar när jag skulle visa mamma, men sen såg jag att det var lite klack ändå. Men rejälklack, stabila och lite bättre mot halka. Nästan platta..
Dessutom fick jag mina Matsumoto idag. Ren kärlek till dom :D As snygga och jätte sköna.
Så himla härligt att de kom just idag dessutom eftersom allt kändes så dåligt idag. Skönt med lite ljus i mörkret då :) Det är lätt nya favoriterna.

Skrållans 2årsdag

Idag fyllde Skrållan 2år, så vi hade kalas för henne :)
Eftersom att bussarna inte går som dom ska nu med snön osv så var Hampus och Frida här efter skolan.
Skrållan fick en ny säng av mamma i present. Hon brukade sova på en sackosäck vid tvn innan. Men den hade gått sönder nu så det var dags för nått nytt.
Hampus och Frida kom hit efter skolan eftersom deras buss inte går som den ska nu med snön osv.
Jag och Bob spelade kort med dom. Spelade kotten. Shit vilken nostalgi! Riktigt kul faktiskt

Hyllor och skor

Fick äntligen satt upp hyllorna idag. Inga ursäkter kvar nu, så det var dags. Tog ju bara typ 5veckor :P
Städade hela rummet sen, sådär extra nogrannt. Skönt att då det gjort. Blir ännu mer nice sen när det är dags för julpyntet :D
Aja, det blev ett Body Pump pass idag dessutom. Drog på extra mycket vikt på alla övningarna så nu är jag lite extra mör i kroppen. Jag hoppas på träningsvärk imorgon haha
Ska sätta mig och leta vinterskor nu.. igen :P
Är sjukt sugen på ett par Matsumoto, dom är äckligt snygga och rätt billiga. Fast 14cm klack är kanske inte så smart till vardags.. och det var vardagsskor jag skulle köpa.
Meen jag kan ju ha dom på utekvällar och sånt. Dessutom skulle jag ju kunna skylla på att jag firar med att köpa dom, ialf om jag köper dom idag ;)
Får fundera på det en stund..

För jag är så rolig

Förra veckan var jag på en workshop där man skulle få lära sig att få bättre självkänsla.
Efter bara ett par minuter där skulle man sätta på en lapp på ryggen och sedan gå runt och presentera sig för alla, en och en, därefter skulle de skriva något positivt på lappen på ryggen och sedan gå vidare.
Sjukt svårt, man skulle helst inte skriva samma ord som någon annan redan skrivit heller.
Man skulle helt enkelt gå på första intrycket.
På min lapp står det rolig x2, det är väl positivt. Fast å andra sidan, presenterar jag mig verkligen så roligt? jag menar.. rolig x2 dessutom :P
Jag sa ju faktiskt bara: Hej! Cecilia.
och tog i handen.

Just thought you should know

Jag bleker håret nu.. Vet att ni vill veta det ;)
Sen ikväll ska jag till Moa en stund och sen har vi en dejt med Harry Potter.
Som vi väntat.. det kommer bli as nice :)

En mobbad halvtimma

Hur konstigt är det inte att bussen går härifrån en gång varje halvtimma, hela dagen förutom vid 18.43 (bussen går alltid 13 över och 43 över..) Alltså varenda halvtimma utom en? mobbat?
Just den jag tänkte ta dessutom, så det fick bli en tur till älvängen för att slippa stå still och frysa.
Spenderade kvällen hos Malin med rödvin, saffransgifflar och massa tjöt. Trevligt vare :)

What goes up must come down

Det här har inte varit min dag alls, ni vet sån där dag när allt bara känns fel liksom. Varit sjukt trött dessutom, så det kanske var mest därför.
Var på en workshop under förmiddagen, men satt brevid en tjej som muttrade för sig själv hela tiden och fyllde ett helt papper med massa hjärtan och namnet kim om och om igen. Hon var ett år äldra än mig? men men..

Var på Sportlife i Älvängen nu ikväll, inte varit där sen innan jag flyttade till Varberg. Hade äntlgien bokat ett Body Jam pass, det är ungefär 1,5år sen jag var på ody jam sist, så jag var riktigt peppad nu.
Meen.. tränaren var sjuk, så istället hade de bytt ut Jamen mot Zumba med en annan tränare. Jag har inte fastnat för Zumba så jag var besviken. Fast det var faktiskt riktigt kul den här gången. Tränaren var klockren och alla stegen och låtarna var mycket bättre än de tidigare passen jag varit på. Så tummen upp för det.

Kom nyss hem och märkte att min kamera var borta. Seriöst det finns inget som gör mig mer förbannad än när någon tagit min kamera utan att fråga. Det är så respektlöst så jag finner faktiskt inte ord.
Imorse smsade min kära syster och frågade om hon fick låna den och fota sin häst, det fick hon fast med en del regler då.
Sedan bestämde sig min syster och hennes vän att de skulle ta egobilder och att de skulle låna kameran till det.
De frågade, men sån där fråga när de inte hör om de får svar det är snarare ett konstaterande än en fråga.
Jag lät dom ha den, för jag var ändå hemma och såg vad de gjorde.
Nu kom jag som sagt hem från träningen och då hade de tagit med sig kameran till syrrans vän.
och ingen fråga..
för hon frågade ju om hon fick fota sin häst imorse?
Logik i det? Nej..
Hon hade ingensomhelst aning ifall jag skulle använda den i kväll och insåg aldrig hur respektlöst det är att inte fråga. Hon fattar inte änns att hon gjort fel, hon förstår verkligen inte. Hur förklarar man då?
Mina syskonbarn som är under 10år fattar, men min snart 20åriga syster förstår inte att hon måste fråga innan man tar något. Speciellt när det gäller något som är så viktigt för mig.
Jag vet bara inte hur man ska förklara för henne, har hon inte lärt sig skillnaden på ditt och mitt än så lär hon väl aldrig göra det. Tråkigt men sant.

14 november

Dagen efter att jag varit ute får jag nästan alltid jätte ont i överkroppen på kvällen. Mest runt halsen och sen mer eller mindre, som en tröja typ. Känner mig som ett stort vandrande blåmärke ungefär. Igår gjorde ondast någonsin typ. Jag fattar verkligen inte vad det är som är fel, det lär ju höra ihop med baksmälla men varför kommer det inte på morgonen då? alltid på kvällen?
Det gör fortfarande ont nu, det har aldrig hänt innan, att det gör ont på morgonen.
Det hör inte ihop med hur mycket jag dricker heller, för jag kan dricka jätte mycket och knappt få ont sen dagen efter, eller dricka litegrann och ha jätte ont. Hur weird är inte det? Inte änns mamma fattade vad som va fel.

Hur som helst, idag blir det promenad med Moa, extra mysigt att gå i stan nu när de satt upp massa julpynt. Även om Moa inte gillar julstämning innan hennes födelsedag. Men jag gillar det :D Dog ju nästan på spårvagnen häromdagen för att jag fick syn på att de tänt lamporna på liseberg. Tänker inte missa ett besök där i år igen, jag går dit själv om det är så..
anyway.. sen ska kanske försöka sig på att få ordning på min hårfärg.

En lugn stund

Det blev en kul kväll igår. Först pc, vi fick tillomed bord direkt fast vi kom lite sent, frågan är om det var lite folk eller om det bara hjälpt att de byggt om? För det kändes som det var ganska många där.
Hur som helst hamnade vi på Sticky sedan, hängde med Johannes och några kompisar till honom.
Jag har inte varit på sticky sen september förra året ,förutom praktiken då ;) Så det var nice. Fast jag och Emma ville dansa och det var stängt till top floor och metalband som spelade på första våningen :P Så det blev bara källarhäng, men det är ju faktiskt det som är bäst med Sticky. Att hänga i källaren.

Idag har varit en lugn dag. Åkte med mamma till Backa plan så hon kunde köpa present till Frida. Sedan var det kalas på schemat. Kom nyss hem och tänker bara slappa resten av kvällen.
För just idag känns det helt perfekt att bara va liksom. Alla de senaste helgerna har jag känt mig jätte pressad att jag måste göra något på fredagen och lördagen. Idag har jag sagt nej till allt och bestämt mig för att bara vara hemma.
Det är faktiskt en rätt skön känsla. Har varit så stressad så länge nu så det behövdes verkligen en dag när allt bara känns lugnt :)

Saffrans gifflar

Kan hända att Saffrans gifflar är godaste bullarna ever :)
Förra året när jag satt i studion med 2 klasskompisar och mixade fick jag en påse saffrans gifflar från en annan klasskompis som lovat att fixa det till mig. Kunde inte varit en bättre tidpunkt än just då när vi satt fastkörda med mixen.

Aja.. sitter och chillar med kaffe nu, ska snart börja peppa inför kvällen.
Hade egentligen tänkt mig en lugn helg men det blir ju aldrig som man tänkt sig. Varför lär jag mig aldrig det? Det är verkligen en av mina sämsta egenskaper, jag är alldeles för naiv.

3år sedan

Idag har det gått 3år. Jag minns ändå hur tydligt som helst sista gången jag träffade henne, hur hon glad hon var. Hon sa att hon precis haft den bästa kvällen/natten i sitt liv. Hon hade kanske redan bestämt sig då? För det var bara några dagar innan den där kvällen när Bex ringde och grät i telefonen och berättade att Carro inte fanns mer.
Det har gått 3år och ändå känns det som att man hade kunnit springa på henne på bussen eller något liknande närsomhelst.

Bilder från förr


Julskor

Eftersom snön var tvungen att komma idag så är det dags att kolla på vinterskor nu. Jag hade bråttom till bussen förut och insåg att mina vardagsskor inte kommer funka ute nu. Fick snällt dra på ett par förstora stövlar jag fick av sanna för ett tag sen, med några extra strumpor och raggsockar så funkade det iallafall.
Så ja, nu måste jag försöka hitta riktiga skor. Fast håll tummarna att snön är borta imorrn ;) Jag vill inte köpa skor förrän jag fått mer pengar :P
Jag hittade ialf finaste skorna till julafton :D visserligen inte okej att lägga massa pengar på det nu och jag kommer ändå bara vara inomhus på julafton så jag behöver inga skor. Men de var jätte fina ändå :D
De är från have2have
Klicka för att stänga fönstret

Stadsministern

Hampus: Vem blev stadsminister efter Göran Persson?
Cicci: Fredrik Reinfeldt
Frida: Nej du har fel, det var Narnia!

Kiss me

Måste ju faktiskt länka låten med.. gillar den här covern bättre än originalet.
Den här är verkligen en nostalgilåt för mig, det är riktigt nice att hitta en sån där låt man lyssnade massor på förr men glömt bort nu.

Dance silver moon´s sparkling

Hade riktigt kul igår. Banden var as nice, även om vi tröttnade efter att DT spelat ett tag så vi drog tidigare. Sprang på massa folk och hade bara allmänt kul.
Idag har också varit en bra dag. Josie kom hit imorse med sin systerdotter, de var utelåsta. Blev en promenad med dom sen också.
Sedan hängde jag i Kungälv ett tag med Elin.
Hela veckan lär bli bra, allting går åt rätt håll nu liksom :)
Förutom min msn som började krångla igen, fast det gamla kontot funkar? Rätt weird..
För övrigt satt jag och funderade häromdagen när jag var tvungen att logga in på mitt gamla konto. Förr skrev jag alltid ner vissa textbitar från låtar som gjorde lite större intryck på mig. Nu stod det dance silver moon´s sparkling och jag kom inte ihåg vilken låt det var. Dagen efter satt jag på bussen och lyssnade på ipoden, helt random hörde jag just den meningen. Den kom från låten kiss me, just då lyssnade jag på covern med new found glory.
Shit vilka nostalgiflashbacks jag fick. Helt plötsligt mindes jag exakt när och hur och varför jag skrivit så. Det kändes som igår men det är nästan 3år sen nu. Men det var kul :)

Marionette, Avatar och Dark Tranquillity


Peppad

Idag är jag på riktigt bra humör. Har varit det hela dagen, det är underbart :)
Snart ska jag åka till stan och se Marionette, Avatar och Dark Tranquillity med Helena och Johannes.
Jag är super peppad :D

Söndagstankar

Det blev en trevlig kväll igår utan utgång. Vi fastnade på förfesten hos Moa. Vi hittade två sånna där sanning och konsekvens kortlekar, både elaka och snälla versionen. Så det slutade med att vi gick igenom alla sannings korten vilket ledde till massor av prat och diskussioner om vad alla gjort och inte gjort.

Nu sitter jag här och funderar över hur jag ska spendera dagen. Bob spelar på trägårn idag, stand in trummis i Marionette. De är förband åt Avatar och Dark tranquillity. Det är ju verkligen meningen att jag ska gå, min bror spelar med mitt favoritband och förband åt mitt föredetta favoritband. Fast vet inte riktigt vem jag kan lura med, jag känner ingen annan som gillar de banden :P
Bex var peppad men skulle nog jobba, håll tummarna på att hon inte ska jobba och att hon kan gå med ;)

Sen borde jag färga håret igen. Det blev fail igår. Antingen bleka det så jag kan lägga i samma färg som igår igen så det syns mer, eller färga det svart igen. Så här som det är nu går inte an iallafall..

och jag borde sätta upp mina hyllor snart, dom har legat på golvet i 2veckor nu. Men det var omständigt med pluggar och borrar och expander och allt var det nu var, men det är nog dags snart :P

Förövrigt, det är bara 3veckor kvar till första advent! Galet..
Fast jag längtar, adventsljusstaken ser mycket mysigare ut än den lampan jag har i fönstret nu.

Eviga frågor

Dags att börja fundera över de eviga frågorna igen
-vad ska jag ha på mig ikväll?
-vilka skor ska jag ta?

och frågor för just idag
-vad ska vi blanda med?
-vilken hårfärg ska jag ha?

egentligen kan man skriva massor med frågor, men vi kan låtsas som att det där var det enda jag funderade över just nu.

Citat

Bex: Ett svenskt rekord på 10,18 sekunder. Hur lång är löpsträckan?
Vikkan: ehm..6meter?

Rekrytering

Det var en givande dag idag. Gick upp tidigt för att köra Sanna till stan. Sjukt trött idag för jag kunde inte somna i natt.
Sanna skulle skriva på kontrakt för sitt nya jobb så hon behövde dels chaufför och dels var det smart för mig att åka med så Sanna bara kunde råka nämna att jag också behöver jobb ;)
Hon kände nämligen tjejen som rekryterade.
Jag skulle registrera cv och mejla henne sen, så håll tummarna på att det leder nånstanns :)

Att söka jobb

Det är verkligen en konst att söka jobb. Iallafall i Göteborg.
Först måste man ha ett perfekt cv, det viktigaste är hur man skrivit det. Man kan ha hur mycket erfarenhet som helst men har man skrivit det dåligt så blir chanserna dåliga med.
Sen måste man skriva ett über bra personligt brev, man får inte starta med fel mening för då kommer personen som läser det slänga mejlet direkt och gå vidare med alla andras mejl.
Sen om man lyckas få intervjun, ja då måste man vara bra på att gå på intervju med. Så då får man gå kurser eller bara se till att få komma på många intervjuer så man lär sig hur man ska prata och vara för att få jobbet. För det räcker inte att gå dit och köra på "jag ska vara mig själv".
Det är helt galet faktiskt.
Jag räknade lite på hur många de kommer intervjua på det stället jag var på igår. Det blir runt 500pers! Helt seriöst, fatta hur många som sökt jobbet innan då? Eftersom de redan uteslutit massor som inte kommer få gå på intervju.
När jag var på intervju i Jönköping skulle han intervjua runt 10pers. Helt sjukt skillnad ju..?

Hur som helst så fick jag ialf knopat ihop en bra ansökan nyss så jag fick sökt ett jobb. Jag har nästan inte sökt något sen jag flyttade hem så det känns välldigt bra nu, nu har jag börjat igen liksom. Jag är sjukt glad för att jag fick jobbcoach så man kände sig peppad att försöka igen.
För man tappar verkligen suget här när man söker hur mycket jobb som helst men nästan ingen svarar.
Pratade med en gammal kompis igår som berättade att han sökt över 80jobb utan ett enda svar. Hur nedslående är inte det då?

Regn och bilkö

Idag är nog inte helt min dag, först fick jag en våg vatten över mig när jag skulle på arbetsintervju, nice att komma in där som en dränkt ko.
Intervjun kändes som den gick rätt bra ändå.

På vägen hem hamnade jag i den vanliga superlånga bilkön som numera bara är ett allmänt faktum kring bron i bohus. Det tog 1timma att åka en sträcka som vanligtvis tar 2min.

Nu la msn av dessutom. Eller ja, mitt konto bara för mitt gamla konto funkar. Det känns ju bra? Det är inte okej att mitt viktigaste konto lägger av totalt, funkar inte änns på ebuddy.
Så jag ska nog gå och lägga mig istället. Alltså dagen har varit rätt bra faktiskt, förutom det där då och att det regnade :P

Halloween

Det var en lyckad kväll i lördags. PC sen Bryggeriet.
Jag och Elin var först på PC och det fanns inga lediga bord så vi satt vid Baren. Ena bartendern so jobbade där kände igen oss, jag sålde Elin till honom för snart 3år sen XD och han kom ihåg haha..
Så sa han att det var ju inget riktigt köp egentligen.. för han fick ju inte Elin någongång.. Så han tyckte det krävdes en återbetalning.
Därför gav han oss gratis shots :P Flera gånger, as nice :)

The only exception

Det här är min nya beroendelåt. Jag har lyssnat på den på repeat typ hela veckan nu, ialf medan jag suttit vid datorn. Sånt beroende som med Anna Nalick- Breathe och Elisa- Dancing

Jobbcoach, stress och Skrållan

Började dagen med ännu en mölndalsvisit. Fast det tog emot lite att de ringde mig när jag kommit fram till Göteborg och sa att min jobbcoach som jag skulle träffa hade blivit sjuk. Fast dom var snälla o lät mig prata med en annan, så jag inte skulle ha behövt gå upp tidigt o åkt länge för ingenting.
Det är ialf sjukt givande där. Det är precis vad jag behöver just nu.
Hon gav mig massa komplimanger för mitt CV, så allt putsande har gett resultat för varje gång jag visar cvt för någon nu får jag massa komplimanger för det. Fast kan fortfarande inte riktigt ta emot det och ta till mig det.. men det kommer väl.

När jag kom hem sov alla andra, så jag satte mig i min säng med en kopp kaffe och kollade på tv. Skrållan kom dit o la sig i knät, hur mysig som helst.
Jag tror hon kände att jag mådde dåligt, för hon brukar aldrig lägga sig i min säng annars.
Jag hade super ont i magen o huvudet och mådde illa. Sjukt stressad för allt. Känner hur magkatarren är på g, så har försökt att sysselsätta mig hela dagen för att inte tänka på allt och stressa upp mig mer.
Så det blev ett besök hos Sanna också, jag borde nog låtit bli kaffet egentligen men o andra sidan är det något att göra, det är ju trots allt det som stressar mig mest, att inte göra något.
Efter det blev det ett Body Pump pass, träning hjälper ju trots allt allra bäst mot stress.

Nu sitter Skrållan här brevid mig, och just nu är jag hennes allra bästa kompis.
Dock bara för att bex kom in och gav mig några Estrella rings.
Men Skrållan är så söt som älskar sina chips så mycket så hon får dom av mig.

RSS 2.0