Hemma i ale

Kom hem i förrgår, blev mött av skrållan som kom springandes och blev överlycklig när jag kom innanför dörrn. Tror att vi kanske saknat varandra lika mycket :)

Låg och hostade värre än innan hela natten, somnade inte förrän kl 6 så det blev inte många timmars sömn alls. Så bestämde mig att det var dags att kolla upp det nu då, så det blev ett besök hos doktorn på kvällen, var inget allvarligt bara förkylning precis som jag trodde. Så jag fick hostmedicin.
Den var rätt stark, så mådde inte helt okej igår. Men idag är det bättre. Fick sova hela natten dessutom.
Började färga håret under kvällen, blekte det och färgade det mörka svart igen.

La i den rosa färgen idag, men blev inte riktigt lika nöjd som sist, berodde på att sist hade jag typ vitt hår och nu hade jag inte blekt lika mycket, så det blev mörkare.

Ska strax ut och övningsköra lite med mamma, får passa på nu närj ag är hemma. Vi övningskörde en del igår med. Tränade på att backa runt hörn, inte gjort det innan förrän i torsdags på min körlektion. Så humöret var väl inte på topp igår eftersom det krånglade och mamma inte var någon större hjälp som bara satt tyst eller påpekade när jag gjorde något fel. Snacka om självförtroendekrossande. Det sista när vi åkte hem satt jag bara och var tyst och intalade mig själv att jag var sämst i världen eftersom hon inte hade en enda positiv sak att säga.
Jag är sån som gärna vill höra när jag gör något rätt, iallafall om det är något hon klagat över innan som jag sedan kämpar med att få till rätt.

Fast det kan ju läggas till att när det håller på att krångla så där blir jag jätte irriterad, så det fungerar mycket bättre att köra med någon som peppar en, typ som läraren gör. Annars blir jag bara riktgit förbannad till slut och kör hellre hem och är grinig halva dagen.

Men en lite roligare grej, frågade bex i torsdags när jag kom hem om jag kunde ta skrållan på promenad. Så sa hon att det var okej och att jag gärna fick passa på att fota henne då. Jag frågade om det var mycket gula och orangea (hur stavas det? ) löv ute, bex svarade att det var massor. Perfekt tänkte jag, då blir det extra fina bilder.
Men på morgonen när jag vaknade och kollade ut fanns det inga löv kvar på träden alls.
Skojjade till bex och sa att jag menade om de satt kvar på träden.
Men hon hade tydligen på allvar menat att det var många löv på marken haha :P

All That Remains- This Calling

märkte just att spotify tagit bort en av mina favorit låtar,all that remains- This calling, lyssnar på den rätt ofta så lite trist att den bara fanns kvar som liveversion nu.
men den finns ju kvar på youtube och myspace iallfall :)
as skön låt!


Nu ska jag snart bege mig mot tåget och Göteborg, jag längtar!

Tidsbrist?

Sitter här med ett glas vin och varvar ner lite. Red Gold blandat med fanta exotic, så okej inte riktigt vin, men det är gott.

Suttit och funderat över de kommande veckorna, känner mig jätte uppbokad nu, lite stressigt känns det. Skulle boka in fler körlektioner, men herregud vad lite tid det är kvar på det här året, kommer få råplugga körkortsteorin nu, samtidigt som vi har massa annat att plugga på.
Måste verkligen fixa praktiken med, men kankse är smart att vänta tills nästa vecka. Vi har PA-vecka då och jag har ju bara blivit mer och mer sugen på att arbeta med PA nu, iallafall ett par år. Men kanske bäst att testa på, sedan se om jag söker praktik inom PA eller studio.


Tisdagskväll

Kom nyss hem från skolan, vi stannade och redigerade låten ett par timmar. Nu är det bara mixgrejer kvar så det får vi ta en annan dag.
Pratade med hyresvärden nu när jag kom hem, hon hade tapat bort mitt nr igen! Hade fått ringa en lång kedja tills mamma fick tag i mig så jag kunde få tag i hyresvärden. Varför inte bara hålla koll på mitt nummer? Trött man blir..

Iallafall, hon skulle tydligen ha visning på min lägenhet imorgon, jag flyttar ju tillbaks till göteboerg i december, men det ser ut som att någon släppt en bomb här.
Har ju redan skrivit här flera gånger att jag har berg av disk, men varför lär jag mig aldrig att ta reda på det direkt?
Så nu blir det städning ikväll. Kanske är tur att Moa är utan internet, annars hade jag nog inte slitit mig från msn :P

Segt med att jag fått massa träningsvärk från hostan, tycker att den här förkylningen kan gå över nu.. har säkert åkt på svininfluensan, skulle man änns bli förvånad? Jag som alltid lyckas dra på mig sånt :P
Ännu värre lock för örat nu med, känner mig halvt döv nu.



Monday warrior

Mixen blev inte godkänd, inte någons mix som blev det så alla får stanna extra nu i veckan och fixa det. Lite segt, var helt fullbokad egentligen men inte så mycket att göra åt. Lite segt att jag lagt rätt myce tid på att plugga inför redovisningen vi skulle ha om beat detective, men att han jag ska redovsa med inte gjort något. Redovisning i morgon istället, var bara jag o en till som förberett oss till idag, så de sköt upp det lite.

Förövrigt har jag köpt en ny kjol idag, tänkte ha på halloween. Längtar riktigt mycket nu, har rätt rejäl göteborgs abstinens.

Blivit ännu mer förkyld under helgen med, blivit snuvig igen. Fått lock för ena örat med, lite jobbigt när dagarna går ut på att sitta och lyssna super noga :P

Helgen var nice, blev mustasch på fredagen. I lördags var vi och bowlade och gick ut sen.


God morgon!

Skönt att gå upp lite efter 7 frivilligt, gå upp för att man är pigg!

Fick mixat klart låten igår, eller ja klart och klart, finns massor av saker man kan fixa men ingen mer tid. Blev ändå helt okej för att vara första inspelningsveckan.

Sitter i Jönköping nu, tänkte plugga lite Beat Detective medan Martin är och jobbar. Kanske gå ner och köpa en platttång om det finns. Glömde min hemma och det lär ju vara något av det viktigaste jag äger så då är det värt att köpa en ny. Har man en dålig hårdag blir hela dagen rätt mycket sämre.

Fått ordning på halloween nu också, blir fest med Emma och gänget. Var lite rädd att det inte skulle bli något när alla verkade ha gjort egna planer och ingen tänkt på att jag kankse skulle hem. Blev visserligen bjuden på fest hos en klasksompis men roligare med en riktig halloweenfest så man får klä ut sig :)
Tänkte vara katt i år igen, har ju ändå grejer till det hemma, så lite ekonomisk får man vara. Låter fult att skriva så när jag nyss skrev att jag tänkte köpa en till platttång, men det är ju mer användbart än en halloweenutstyrsel ;)

Nej får komma igång med pluggandet nu istället, har redovisning på måndag och självklart glömde jag att skicka det jag rean skrivit till mig själv, så nu får jag skriva om allt. Var visserligen inte så mycket och kommer ihåg ungefär vad det var.

Onsdag

Blev färdiga med all inspelning idag, så imorgon ska jag och 2 andra börja mixa ena låten, så kör de 2 andra på fredag. Riktigt skönt att vi får va lediga på fredag, innan fick de det att låta som att vi skulle få stanna tills på söndag.
Hade aldrig pallat det den här veckan, är sjukt trött.. inte sovit ordentligt någon natt för att jag hostat. Speciellt i natt, låg och hostade konstant i typ 3timmar innan jag kunde få sova lite iallafall. Så om man då lägger på 10-12timmars dagar i skolan där man ska sitta på helspänn och lyssna jäte noga i ett litet rum med 10pers, ja huvudvärken blir ett faktum tillslut.

Sedan var hela min grupp och kollade på en mixningsfilm, "Mix it like a record" hette den. Informationen var väl bra, men själva filmen var riktigt kass. Musik som inte passade in som spelades så man inte kunde focusera på vad han sa, och bilden och klippen, epilepsiframkallande nästan. Nej den var inte bra alls. Riktigt svårt att hålla sig från att somna. Dessutom har vi andra delen kvar att se.

Men men, så imorgon ska vi iallafall mixa, ska re-ampa gitarrerna och tajta upp hela låten. Vi har att göra helt enkelt. Så det blir nog en lång dag imorgon med, sen ska jag åka direkt till Jönköping

Så borde packa och diska..

åh just det, råkade tappa mobilen i marken idag igen.. måste sluta vara så klantig jämt :/
Den sprack iallafall ännu mer, så nu har jag väl inget annat val än att köpa en ny.. frågan är vilken?

Mer inspelning

Ny dag och nya tag. Idag flöt allt på mycket bättre, förutom en rätt stor miss med lineboxarna till gitarrern. Som läraren sa, det var bara helt fel, verkligen ingenting rätt alls med våran lösning där, men det var iallafall kreativt haha.
Efter en hel del mikrofonbyten, omriggning och lite sådant lät allt mycket bättre idag och energini både studion och inspelningsrummen kändes bättre.
Vi trackar allt live så för min grupps del var det mest linecheck och småpill igår och halva dagen igår. Men sen kom vi igång med inspelandet och nu är båda låtarna inspelade.
Imorgon blir det pålägg med sång och gitarrer, sen har vi en hel del mixning att se fram emot.
Men det är iallafall riktigt roligt! Speciellt nu när det flöt på bättre och alla har mer koll och är mindre stressade.

Inspelning

Första autentiska veckan på utbildningen nu. Så vi spelar in ett jazz/blues/rock band. 5gubbar runt 35-50 skulle jag gissa på.
Kul att spela in igen.
Blev en riktigt lång dag, och som vanilgt hade jag sovit dåligt.. söndag till måndag funkar verkligen inte. Fast hostan gör det inte bättre.
Vi fick iallafall en hel del att fixa med imorgon innan bandet kommer igen. Känns skönt ändå att läraren vågar ge ordentlig kritik, man lär sig så mycket mer då. Tidigare har lärarna varit lite mesiga näst in till kan jag tycka. Nu fick vi höra precis vad han tyckte och tänkte och vad vi kunde göra för att få det bättre.
Lite jobbigt bara att klockan var mycket och alla var trötta och hungriga. Jag hade nog dessutomlite feber, speciellt med tanke på att jag höll på att frysa sönder inne i studion. I det lilla rummet där vi suttit instängda 10pers i flera timmar. Det var inte kallt där, ändå frös jag jätte mycket. Välldigt otajmat att bli sjuk nu, jag har verkligen inte tid för det, så får se till att bli frisk direkt.

Fortfarande beslutsångest om praktiken, vet inte om jag ska välja studio eller PA. Har varit ritkigt lockad av PA de senaste veckorna, fast samtidigt är det lättare att få jobb inom det än studio. Så kankse bra att söka till studio och få in en fot där. Fast om jag kankse hellre vill jobba med PA? Svårt val.. riktigt svårt.
Vi har PA-vecka nästa vecka, så kanske kan vänta tills dess och känna hur det känns då. Var ändå ett tag sen jag grejade med PA senast..

Borde egentigen kolla upp lite efter fler seriösa band också. Känner flera som spelar i band, men inget tillräckligt seriöst. Måste ju ha ett band som satsar eftersom det är en jätte viktig del för mig och mina klasskompisar. Börjar bli lite tajt nu och hitills tror jag bara att vi har band för en vecka till, så behöver nog minst 2band till iallafall.

För övrigt märkte jag nyss att min ost har jäst haha. Får köpa ny. Segt att det inte finns mindre av just den. Köpte ändå inte någon jätte stor, men får väl ge bort till grannen typ


Tjejhelg

Strax dags att plugga lite mer om Beat Detective, kom inte så långt i fredags eftersom jag började må så dåligt..

Det har varit en trevlig helg iallfall. Vi köpte jätte god kinamat i lördags, tänker lätt gå dit någon mer gång.
Blev en massa drinkar, vin och nagellack hemma hos mig. Sedan drog vi till Oscars, det är nog den enda riktiga nattklubben här i varberg verkar det som. Lite BLVD känsla på det, ganska kul, fast tyckte nog om Cheers & Beers bättre, stället jag och Moa var på när hon var här.

Idag gick vi ner till havet och kollade på fästningen. Riktigt fint där, och dagar som idag när solen skiner är det riktigt värt att vara där. Skulle lätt kunna sitta där i ett par timmar och bara njuta av livet typ. Gör mysigt!
Vi köpte små Ben & Jerrys med eftersom Anja inte provat det innan. Verkligen så en söndag ska spenderas! Promenad i solen med godaste glassen någonsin och bra sällskap.










Beat Detective

Fick sova i natt, härligt! Så hostmedicinen hjälper iallafall. Verkligen inte hostfri än, men bättre. Idag har jag inte massa bivärkningar heller, fast såsätt var det inte så länge sen jag tog tabletten så det kankse kommer, igår tog det typ 1½timma innan jag började må dåligt av det.
Har massa träningsvärk från hostan, så nu gör det ännu ondare när jag hostar. Hoppas verkligen att det går allt går över snart..

Nu sitter jag och pluggar lite om Beat Detective. Tänkte läsa på en del om det idag och skriva lite, sedan försöka hinna prova det lite när jag har i tid i veckan. Vi har inspelning så det lär inte finnas mycket tid, men behöver kunna det till på torsdag kanske tilloch med onsdag så vi kan använda det i mixen.


Sen ska jag kanske försöka hinna diska innan Sandra och Anja kommer. Det är inte helt okej att jag redan byggt upp ett nytt berg av disk, jag som skulle lära mig att diska grejerna direkt efter att jag använt dem?

The way you make me feel

Jobbiga biverknigar från tabletterna.. mindre hosta nu, men mår ännu sämre istället. Massa huvudvärk, ont i magen och känner mig febrig.
Håll tummarna på att det är bättre imorgon.

Så ikväll blir det inget pluggande ändå, fixar det inte.
Istället blir det idol för en gångs skull. Michael Jackson tema, börjar tycka om hans låtar mer och mer. Hans låtar används ofta som bra exempel på bra mixning i skolan.

Hosta

Har varit nere på torget nu och dels bränt lite pengar på systemet inför Sandra o Anjas besök i helgen och dels köpt hostmedicin. Hostade hela natten, jag som var så trött.. blev inte mycket sömn alls, verkligen inte roligt.
Så lagom trött nu, i tisdags drack jag kaffe för sent och kunde inte sova för det, i onsdags var det klassfest hela natten och nu hosta hela natten.. så ikväll är det rätt skönt att jag inte har något planerat, hoppas på att hostmedicinen fungerar så jag kan få sova, så jag är pigg imorgon när Sandra och Anja kommer
.

Längtar jätte mycket tills imorgon, ska bli jätte kul med massa tjejsnack. Umgås man bara med killar jämt uppskattar man de där stunderna med tjejkompisarna mycket mer.

Men nej nu ska jag gå och se om grannen plockat ur tvättmaskinen än. Glömde bort min tvätttid igår, men vissa har tur och det fanns en tid ledig idag med.



Klassfest

Riktigt kul igår. Vi började redan vid 14 kan man säga, då korkade läraren upp en flaska rött vin. Han har sagt att han ska lära oss att dricka det, eller alltså låta oss prova hans bättre godare viner, och det här vinet var faktiskt gott! Jag som aldrig gillar rödvin annars..
Senare på kvällen var vi och bowlade allihop. Det gick rätt okej för mig, hamnade någonstanns i mitten. Hade det gått dåligt hade jag skyllt på att jag druckit och att jag är tjej :p De andra tyckte inte att det var okej att skylla på det, men äsch :P

Sedan drog vi tillbaks till studion där vi fick dragit på högtalarsystemet som går över hela huset, så vi kunde höra musiken överallt. Fancy.
Vi spelade Nintendo wii, aldrig provat det innan så det var kul. Guitar hero fanns också, inte provat det heller men blev aldrig att jag fick provat nu heller :P
Efter att ha ätit började folk droppa av allt eftersom. Vissa skulle sova där så en del av dem gick och la sig, andra åkte hem.
Så tillslut hamnade alla som var kvar i studion, där satte vi på de stora högtalarna och höjde volymen. Någon hämtade vinet och alla plockade in öl. Sedan satt vi där resten av natten. Riktigt härligt, all musik blir bättre på bra volym i bra högtalare! Ännu bättre att alla hade ungefär samma musiksmak och kunde visa olika bra band, bara metalband visserligen.
Jag fick satt på caramelldansen runt 6 på morgonen, och den fick tilloch med vara på ett tag.

Kom i säng 7.20, nådigt trött och ingen röst kvar.

Sedan runt 13 drog jag tillbaks till skolan för att greja med självstudier. Spelade in trummor med Tobi, och fixade med Beat detective. Så vi blev kvar där ett par timmar.

Tröttsamt?

Dags att städa, igen.. varför väntar jag alltid tills det verkligen är kaos?
Nu finns det ingen plats kvar i köket, o verkligen inga grejer att använda heller.


Imorgon är det klassfest, lovat bort min bäddsoffa, så får nog ta och städa innan dess..

VÄRT!

Hur länge har man inte väntat på den här filmen? Fortsättningen på en av världens bästa filmer. VÄRT!

Monday morning apocalypse

Varför kan man aldrig sova bra mellan söndag och måndag? Jag kan iallafall inte det , inte när jag måste upp på måndagen. Somnar alltid alldeles för sent och är trött halva måndagen.
I våras var det okej eftersom jag ända sprang runt så mycke på jobbet och rörde mig såpass mycket så man höll sig pigg. Men nu.. nu sitter man där på genomgången och kämpar för att inte somna. Det är intressant, men vad hjälper det när man är as trött och sitter i ett rum med dålig luft tillsammans med 12st andra som är lika trötta?

Idag var det iallafall inte lika dumt att vara trött, vi gick igenom Pro Tools och eftersom jag redan kan det iallafall någorlunda så behövde jag inte änns sitta kvar och lyssna om jag inte ville. Men det kändes bäst att sitta kvar och friska upp minnet, man hinner ju trots allt glömma en del när man inte håller på med programmet till vardags.
Hade varit sjukt nice att ha Pro Tools hemma, men det kostar ju en liten slant, eller ja en rätt stor slant, så det får vänta.
Men som sagt, eftersom jag redan kunde mycket av det han berättade om så känns det inte lika jobbigt att jag va för trött för att minnas allt han sa.

Sen blev det en harmlös visit på ungdomsmottagningen. Satt och skrattade för mig själv åt några 15åriga tjejer som satt i varsin ände av rummet och skulle förklara varför de var där men utan att säga något, istället gestikulterade de,  och det kan inte vara någon från det rummet som inte förstod exakt varför de var där..

Efter det bar det av hem för att betala körskolan och äta lite. Passade på att kolla om det fanns något pass ledigt på gymmet och idag hade jag tur, body pumpen som var fullbokad igår hade en plats ledig. Så då fick jag gå på mitt älskade body pump pass ändå den här veckan :D


Ännu ett nytt blåmärke, nedanför knät den här gången. Inte helt okej att jag får så många blåmärken jämt. En vacker dag ska jag sluta vara så klantig, kankse..
Ingen aning om hur jag fick det här, men det är helt runt ju så ser rätt kul ut.
2blåmärken på ena handleden med.. så där har vi veckans alla nya blämärken.. verkligen inte okej.



Martin kom och hälsade på i helgen. Fick gå med heela vägen ner till ica, stackarn. Det är ju nästan en hel km dit :P



Bäckman till Frölunda

Christian Bäckman kommer tillbaks till Frölunda, as värt!
Läs om det här


Jag vet inte änns vad rastlös betyder








Pretty in pink

Efter ett Body Pump pass och lite cyklande i friska luften blev kvällen bättre. Nu funkar högtalarna med.
Härligt.

Kom på att jag måste fixa luggen imorgon, den är lite för lång.
Fortfarande fundersam över hur jag ska göra med hårfärgen. Färga rosa i luggen igen eller inte? Eller kankse bara färga så det blir mer rosa på sidorna?
Eller kankse färga nån helt ny färg ett tag? Fast trivs rätt bra med svart och rosa så lär nog faktiskt behålla det, iallafall ett tag till.
Men är iallafall tvungen att fixa håret någon dag, färga det svarta o bleka det som ska va rosa för det har blivit så mörkt nu. Börjar bli stor skillnad jämfört med hur de va i början.

Inte min dag

Idag är inte min dag alls. Borde aldrig gått upp ur sängen i morse, sovit bort hela dagen istället.
Eller ja så hemsk har dagen inte varit, men det hade vart rätt skönt att sova ändå.
Mest småsaker som gått fel, hällt ut vatten lite då och då under dagen i skolan. Kunde inte lyssna på genomgången efter lunch, det tog bara stopp och sen gick det bara inte att koncentrera sig på vad läraren sa, så ska nog gå dit på fredag och grejja lite i programmet själv och testa en del knep han lärde oss med eq, delay osv.

Sen när jag kom hem skulle jag greja med ett musikprogram, så nu har mina högtalare dött helt. Kul.
Avinstallerat programmet nu, det var ändå kasst, men högtalarna funkar ändå inte, funkar bara att ha i hörlurar. Fast hörlurarna är i ett annat uttag..
Så just nu känner jag extra stor lust att investera i en mac. Kunde inte öppna läxan från förra veckan för att jag har pc, och dessutom är det massa bra program som finns till mac. Överhuvudtaget, mac är verkligen bättre. Ska satsa på det och nya as grymma högtalare så fort jag gått ur skolan och fixat jobb så jag har råd.

Ska strax dra ner till gymmet, inte ett dugg lockad, mitt huvud känns super konstigt, typ som när man har feber och inte kan böjja sig ner för det känns som huvudet ska sprängas. Så känns det nu.

Mc DSP ML4000

Sitter och skriver lite på ett arbete om en multikompressor som heter McDSP ML4000. Vi jobbade två och två i skolan idag med olika multikompressorer, jag och Patrik arbetade med den här. Alla skulle skriva en del om sin kompressor, göra lite ljudtester en presentation och sen redovisa. Lärarn var int ehelt nöjd med någon grupp så alla fick mer att göra tills imorgon.
Lite segt med tanke på att jag tänkt ta det super lugnt idag eftersom jag inte varit 100% idag. Möjligtvis tagit ipren och dragit till gymmet istället. Men nu sitter jag här och läser om ML4000 istället. Den är rätt avancerad så jag hänger inte riktigt med på alla punkter. Den jobbar bra och får man leka med den ett par timmar släpper det nog lite mer, men just nu när jag ska sitta o läsa mig till flera av de avancerade funktionerna den kan, ja då känns det inte helt motiverande.
Härligt att jag inte har word längre heller, jag hoppas att wordpad-filer fungerar till mac sen, ska nog mejla texten till mig själv för säkerhetsskull.
Fick förra veckans självstudier på mejl också förresten. Hade tänkt plugga hela torsdagen men fick inte mejlet förrän fredag en halvtimma innan tåget gick, och eftersom det inte änns var från någon av alla våra böcker så kunde jag inte läsa på alls, lite segt.
Var dock nästan ingen som läst läxan nu, hade tydligen krånglat för det flesta. Skönt att man inte var den enda haha.


McDSP ML4000

Göteborg och Jönköping

Först var jag i Göteborg under dagen i fredags med Michelle. Hittade ett par as coola känger, vill ha dem men lär knappast använda dem. Men de hade fungerat minst lika bra som prydnad.


Michelle fastnade i en stövel på affären, satt där i säkert 10min, sen fick jag hämta en från personalen som fick slita av stöveln från henne haha. Sen frågade han om vi inte ville prova fler skor, och sa till mig att de har ju tilloch med en del metalskor och påekade på de skorna här ovanför. Bevis nog att jag borde ha skorna, det står ju nästan mitt namn på.


Vi provade roliga jackor på Zara




Sedan köpte vi takeaway-kaffe och satt på lejontrappan i solen och njöt av livet ett tag i väntan på att Martin skulle sluta, satt där ett tag, tillslut gick vi för att kolla på skorna igen och fördriva lite mer tid. Efter ett tag ringde Martin till Michelles telefon. Min telefon gick visst inte att ringa till, den krånglada massor, är nog dags att köpa en ny snart tror jag. Hade råkat slå av en till knapp dessutom. Men men kom iallafall iväg till Jönköping sen.

Var och handlade på systemet för första gången. Jag var inte ett dugg korkad som stod och sa högt att jag bara skulle ringa Moa och fråga vad jag skulle köpa ut åt henne haha.

Moa kom dit på lördagen, då var det massa vin som gällde, Jonas joinade också. Senare blev det utelivet i Jönköping. Kameran dog så det blev inga bilder därifrån.

Dagen efter käkade vi as god thai buffé.

Jätte värd helg.

RSS 2.0