Arbetssökande

Var på arbetsförmedlingen idag, eller ja Ale Lotsen. Deras lokaler åtminstone för det var ändå möte med någon från arbetsförmedlingen som stod på schemat.
Det var uppföljning som gällde. Det går ut på att man visar vilka jobb man sökt, pratar om hur den senaste tiden har gått, om man varit på intervju, behöver hjälp med något, har ordning på sina ansökningspapper osv.

Just idag var datorerna trasiga, men hon jag pratade med sa att hon nog kan lägga in tydligare att jag söker i Jönköping så de kanske kan matcha mig med jobb där om det dyker upp något.
Sen fick jag pratat lite om tips när man skriver personligt brev. Fast det var inga nya grejer jag fick veta.
Många där har sagt innan att man borde bifoga personligbrev, precis som man gör med sitt cv. Men jag skriver alltid direkt i mejlet. Känns bättre att verkligen skriva direkt till just det arbetet jag söker. Dessutom vad ska man annars skriva i själva mejlet? Se bifogade filer? Rätt trist att bara läsa så..

Nu sitter jag iallafall och söker lite fler jobb. Fick ihop ett personligtbrev som kändes riktigt så där kickass as bra! Dock till ett jobb i Göteborg. Men det var ett sånt där jobb jag verkligen hade kunnat tänka mig och då blir det lättare att motivera varför de ska anställa just mig.
Fick skickat in papprerna till Posten med.
Skriver till lite yrken jag aldrig testat på innan, som dessutom ligger i Jönköping. Men det är svårt att motivera när arbetet bara lockar till 90% liksom.
Men lite dumt är det dock att alla de bästa jobben jag sökt varit i fel städer.. eller kankse rätt? Göteborg och Stockholm..
Kanske borde leta upp något i typ New York, fan va sjukt nice det hade varit!
Fast kan vänta till Moa pluggat klart och sen peppa henne på det med höhö..
Helt enkelt ha en lång övertalningstid för att få med ett par stycken så man inte känner sig ensam :P
Eller så åker vi bara dit en vecka och köper skor.. det funkar ju med ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0