90/40

Hann med tåget imorse, nästan värt en eloge. Vi var där innan tåget kom till stationen hör och häpna!
3timmar senare, väl framme i nödinge gick jag in på ica en sväng för att köpa någon frukt eller macka. Tänkte att det är nog bäst att äta lite innan mitt um besök.
Mötte Michelle bland brödet, hon har praktik där nu. Vi hann byta några ord och hon ska höra av sig när hon slutat så vi kan ses då.

Därefter bar det av mot ungdomsmottagningen. Ingen spännande visit på något sätt bara ett snabbt besök för att bli ett nytt recept rikare. Hon kollade mitt blodtryck och det har blivit rätt kasst nu. Hade 90/40, hon sa att det var okej och att jag inte behövde oroa mig, men det fick inte bli lägre. Det här förklarar varför jag blir yr ganska ofta. Förklarar även svimningarna i höstas.
Den första siffran, det övre trycket (Systoliskt) ligger oftast mellan 120 och 140.
Den andra siffran, det undre trycket (Diastoliskt) ska helst inte vara över 90
Läs mer om blodtryck här
Hon sa att det inte fanns något direkt att göra åt det. Jag skulle försöka skärpa mig med mitt matslarv, har missat att äta lite väl många ggr det senaste. Sen var träning bra med, så inte så konstigt att det blivit sämre nu när jag inte har något gym kort.
Får använda frikorten jag fick av Moa :D och köpa nytt sen när jag får pengar.
Sitter och googlar lite om det nu och hittade att lågt blodtryck är ett tecken på stress, så det lär också vara en stor anledning till att det blivit sämre nu.

Det var jätte fint ute när jag åkte imorse, borde ta med kameran oftare.. borde börja ta mer kort överhuvudtaget så jag har mer att lägga in här haha..

Kommentarer
Postat av: moa

Jag har med rätt lågt blodtryck jämfört med många :O Mysig bild :D

2010-04-08 @ 12:57:04
URL: http://tjugosjundenovember.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0